Matracmester - szivacstermékek, ágybetétek, biomatracok gyártása

Szivacstermékek, ágybetétek, biomatracok gyártása valamint ipari és kárpitos habok forgalmazása Tel: 06-30-222-1637

Egy jó matrac nagyban meghatározza az alvást, a kipihentséget. A kipihentség pedig hat az egészségre, a stresszmentességre, és az emberi kapcsolatokra egyaránt. Ha nem alszunk elég jól, az az egész napunkat csődbe viheti. Mi következik ebből? Egy jó matrac kell, és most azt is megtudhatod, hogy milyen a jó matrac...

Először is azt nézzük meg, hogy mire érdemes odafigyelni, ha új matracot veszünk. Az első és legfontosabb matrackövetelmény az a kényelem. Kényelem nélkül nincsen kipihentség. A matracnak nem kell feltétlenül keménynek lennie, az a lényeg, hogy az ember biztonságban érezze magát benne. A következő követelmény az alátámasztás, ami teljes kényelmet biztosít a gerincnek. Egy jó alátámasztással rendelkező matrac a megfelelő pontokon "tartja meg" a gerincet, a vállakat, a derekat és a csípőt. Ha nem elég jó az alátámasztás az hátfájást eredményezhet, ami idősebb korra komoly problémákat okozhat. A harmadik követelmény az az, hogy a matrac tartós legyen. Honnan tudjuk, hogy egy matrac tartós-e? Ez a matrac anyagától függ, és az összerakás módjától. Természetesen mindig a drágább matrac jelenti a jobb anyagot, például egy hideghab matrac rendkívüli alvást tud nyújtani. A negyedik az valójában már nem is követelmény, hanem csak egy info, amit kötelező figyelembe venni minden matrac vásárlásánál, ez pedig a matrac mérete. Figyelembe kell venni, hogy minden ember forgolódik álmában, ez teljesen természetes dolog, ehhez azonban szabad tér szükséges, amely segístégével sokkal kipihentebbek lehetünk másnapra.
Melyik a jobb, puha vagy kemény matrac? A kemény matracot az ortopéd orvosok javasolják leginkább, mert ezeknél a matracoknál elkerülhető, hogy a testünk számára kényelmetlen szögben feküdjünk le. A puha matracot általában azok használják, akik alvás közben oldalra szoktak feküdni, ugyanis kemény matracon ez a pozició lassíthatja a vérkeringést. Van egy másik pletyka, miszerint a puha matracok enyhíti a krónikus derékfájást.
Hogyan teszteljük leendő matracunkat? Egy 10 perces fekvés különböző poziciókban a legcélravezetőbb. Hátonfekvés esetén ha könnyen be tudjuk csúsztatni a kezünket a derék alá, vagy ha a csipőnél/deréknál kényelmetlen a matrac, akkor az azt jelenti, hogy túl kemény, azonban ha semmi rés nincs a matrac és a hátunk között, akkor a matrac túl puha. Ha az oldalra fordulás túl nehéz a matracon, akkor az szintén azt jelenti, hogy a matrac túl puha. Ha ketten vásároljátok a matracot, akkor célszerű mindkettőtöknek kipróbálnia.
Mikor kell lecserélni egy matracot? Tudom hogy nagynak tűnik az időperiódus amit írni fogok, de valóban 7-15 évet bír egy matrac. Ez természetesen több tényezőtől függ, például, hogy hányan alszanak rajta, milyen gyakran alszanak rajta és mennyit, szoktak-e pihenni rajta napközben rendszeresen, stb. Akkor is csere szükséges, ha kézzel történő erőteljes simítás közben egyenletlenséget tapasztalsz a matracon, vagy ha reggel merev izmokkal, fáradtan ébredsz.

Nagyjából ezek lennének azok a szempontok, amiket figyelembe kell venni egy új matrac vásárlásnál.

 

Kellemes Alvást! :)

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 29
Heti: 71
Havi: 540
Össz.: 84 161

Látogatottság növelés
Oldal: Matracmester tanácsai
Matracmester - szivacstermékek, ágybetétek, biomatracok gyártása - © 2008 - 2018 - matracmester.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szivacs kispest - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »